lördag 3 september 2022

Vänta lite nu...

Nu hade jag inte tänkt skriva på helgerna. Men om Maggan trappar ner, då trappar jag upp. Andersson pausar valrörelsen, om någon missade det. Lite missvisande rubrik kan jag tycka, då hon bara ska ignorera eventuella oplanerade events som kan tänkas dyka upp mellan nu och valet.

Kan man verkligen frikoppla gaspriset från elpriset, när gas är det som används till största del som uppbackning när vindkraften inte levererar tillräckligt? Tydligen kan man det.

Vind + gas = sant...

I ett inlägg på Omni som rasslar in senare samma dag (igår, fredag 2/9), nämner man nämligen att det gemensamma priset sätts utifrån det DYRASTE energislag som måste användas för att möta efterfrågan. "I dagsläget bestäms det gemensamma elpriset av det dyraste av de energislag som krävs för att möta efterfrågan, vilket oftast är naturgas. Därför följer elpriset i Europa vanligen gaspriset." Är inte det en konstig prissättning? Nu kostar all el 10:-, för den sista kilowatten vi levererar är producerad på gas, och kostade så mycket. Är det så de verkligen menar? Det måste det rimligtvis vara, för om det är sanningen, då blir det uppenbart att det GÅR att frikoppla gaspriset från elpriset, såvida inte all el produceras med gas vid ett givet tillfälle.

Jag litar inte helt på Omni, de har väldigt ofta väldigt konstiga formuleringar, med syftningsfel som förändrar innebörden totalt om man går och jämför med källan. Nu orkar jag inte sätta mig och lyssna på 45 minuter Magdalena Andersson, för att reda ut om Omnis personal som har betalt för att lyssna på henne, verkligen hade spetsat öronen och lyckats kondensera ner 45 minuter pressträff till 10 korrekta meningar som förmedlade det som sades på ett sanningsenligt vis.

Tänk om det fanns något sätt att undvika den här krisen på, om man bara hade sett den komma... 


I love the smell of kärnkraft in the morning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du själv är ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll diskussionerna städade.

Populära inlägg