onsdag 14 september 2022

Inget är som väntans tider

Hela Sverige väntar nu på valresultatet. Man kan tycka att det borde gå fortare 2022, inte att man ska behöva vänta till torsdagen efter valdagen för att ha ett resultat. Det är otroligt jämt i år mellan blocken, om man nu kan kalla dem för det numera.
Centerpartiet har övergett borgerligheten på grund av att de är höga på sin egen godhet. Här kan man verkligen prata om ett enfrågeparti, "SD ska inte få något inflytande". Har vi inte viktigare frågor att avhandla i vårat högsta beslutsfattande organ?

Vänsteragendan ser lite tunn ut?

Hanif Bali och Per Lindgren tog upp i sitt inför-valet-avsnitt i sin podcast att Martin Ådahl (Centerpartiet) tror att han ska kunna få igenom sänkta skatter. Det är enligt Martin Ådahl själv deras viktigaste uppgift i den rödgröna sörjan. Trots att Socialdemokraterna ska införa sin nya skatt för att finansiera det mest grundläggande av statliga ansvarsområden, nämligen landets försvar. Han kanske skulle prova att starta upp en av sina 12 hjärnceller, om han inte avvecklat dessa i förtid tillsammans med sina vänsterkollegor.

Att man kan sänka skatter tillsammans med skattehöjargänget? Ja du...

Det pratas mycket om att utlandsrösterna brukar väga tungt åt höger. Jag hoppas att det stämmer, och jag har inte alls svårt att tro på det. Det är nog mestadels högerväljare som har haft möjlighet att lämna lilla landet lagom, för att pröva lyckan på annat håll, när de känt att missnöjet växt sig för stort.

1 kommentar:

  1. ...eller som kommer det fler utlandsröster från Mellanöstern? Jag hoppas verkligen resultatet står sig och tom att högern kan knipa ett mandat till.

    SvaraRadera

Tänk på att du själv är ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll diskussionerna städade.

Populära inlägg