fredag 16 september 2022

Väljarnas viktigaste frågor

Det slår mig att när man tittar på väljarnas viktigaste frågor, och jämför dessa från 2014 med nuvarande siffra år 2022, lyser de rödgrönas misslyckande igenom rejält.

Det som sticker ut förutom att sjukvården fortfarande är i topp, är att "Lag och ordning" har gått från 35% till 50%, samtidigt som Morgen "Mogge" Johansson kontinuerligt under sina 8 år vid makten påstått att gängen ska krossas osv. Man har "varit påväg att knäcka gängen", och när det visat sig vara ett kapitalt misslyckande skyller han gärna på Polisen. Jag och många andra skulle nog påstå att ansvarig minister är den som har misslyckats. Den som gör anspråk på att vara ledare måste också förstå att denne är ansvarig om den inslagna linjen misslyckas.

Den sista punkten jag skulle vilja lyfta är "Energi och kärnkraft", en bubblare. Man kan anta att den ersatt "Din egen ekonomi" som viktig fråga, då det med den rödgröna politiken i Sverige, och i Europa, blivit synonymt. Åtminstone halva Sverige undrar varför man lagt ned fungerande och pålitlig kärnkraft. Varför man har bytt ut styrelsen i Vattenfall till nickedockor som följer regeringens vilja att kärnkraften ska försvinna. Det så kallade "marknaden" som lagt ner kärnkraften har gjort det endast efter att regeringen genom ett antal handgrepp styrt in dem mot det, genom straffskatter etc.

Vänta nu, den var väl dyr att driva...?

Ovanstående dokument vill man gärna veta mer om. Jag hoppas att någon genomför en ordentlig genomlysning kring nedläggning av svensk kärnkraft, till förmån för rysk gas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du själv är ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll diskussionerna städade.

Populära inlägg